Werkzaamheden

tuinaanleg en onderhoud

ONTWERP

Onlangs verhuisd of wilt u iets compleet anders met uw huidige tuin?

Voor het ontwerp van een eigentijdse, hoogwaardige en bijzondere tuin bent u bij Van den Brink Tuinen aan het juiste adres.

De basis van een mooie tuin start met het uitwerken van ideeën naar een ontwerp.

Elk ontwerptraject start met een vrijblijvend kennismakingsgesprek waarin wij uw huidige tuin nader bekijken, opmeten en natuurlijk uw wensen voor uw toekomstige tuin uitvoerig bespreken. Aan de hand van dit gesprek worden uw wensen in combinatie met onze expertise gedetailleerd in kaart gebracht en visueel versterkt middels meerdere schetsontwerpen.

Wanneer u geheel tevreden bent over het ontwerp gaan wij over tot de opmaak van een bijpassende offerte en uitvoering van de werkzaamheden. Tijdens onze werkzaamheden bespreken wij regelmatig persoonlijk de vorderingen en staan wij altijd open voor nieuwe inzichten en wensen tijdens de realisatie van uw droomtuin.

GRONDWERK

Voor de aanleg of renovatie van uw tuin verrichten wij diverse werkzaamheden. Hierbij kunt u denken aan het verwijderen en afvoeren van oude bestrating, gazon, grond, beplanting, onkruid en bomen.

Tevens verzorgen wij losse werkzaamheden zoals het aanleggen van een nieuw gazon, kunstgras, beplanting van bomen, hagen en borders.

Met het grondwerk leggen wij de basis voor de nieuwe indeling van uw tuin!

bestratingen

BESTRATINGEN

Ons straatwerk bestaat o.a. uit de realisatie van opritten, herbestrating, sierbestrating en de aanleg van tuinterrassen en dakterrassen (keuze uit o.a. beton, keramisch, natuursteen, grind).

houtwerk

HOUTWERK

Ons houtwerk bestaat o.a. uit de realisatie van op maat gemaakte overkappingen, schuren, tuinhuizen, schuttingen, vlonders, geïntegreerde tuinbanken, pergola’s en speeltoestellen.

VERLICHTING

Tuinverlichting heeft zowel een functionele als sfeer verhogende functie welke geheel op uw wensen worden afgestemd. Wij verzorgen geheel naar wens een ontwerp en lichtplan voor uw tuinverlichting en de aanleg hiervan.

Middels het lichtplan krijgt u een duidelijke inzage in alle mogelijkheden, merken, soorten en vormen waarbij tevens gekeken wordt naar uw praktische aspecten en veiligheidsbehoeften.

beplanting

BEPLANTING

Ook voor beplanting kunt u bij ons terecht, geheel naar wens en in goed overleg kunnen wij een vrijblijvend beplantingsplan voor u opstellen.

Hierin verwerken wij de soorten planten, plantafstand, indeling en bloeitijd. Hierbij houden wij o.a. ook rekening met de standplaats van uw planten, hebben deze te maken met volle zon, schaduw of halfschaduw. In het beplantingsplan verwerken wij al uw wensen nauwkeurig zodat u het hele jaar van uw tuin kunt genieten.

Wij werken veel samen met erkende kwekers en plantencentra welke naar wens samen bezocht kunnen worden om een beeld te schetsen van alle mogelijkheden.

onderhoud-tuinaanleg

ONDERHOUD

Uw tuin heeft regelmatig onderhoud nodig. Vooral in het voor-en najaar groeien planten en bomen dusdanig hard waardoor er regelmatig gesnoeid en gemaaid moet worden.

Wij kunnen u naar wens bijstaan met het vervangen van beplanting, het wieden van onkruid, aanvullen van grond, winterklaar maken en het schoonmaken van uw terras en overige bestrating.

Daarnaast verzorgen wij ook groter onderhoud zoals de herinrichting van borders of het rooien van een boom.